Със скандал започна заседанието на Парламента

0
Тошко Йорданов скъса споразумението между управляващите и част от протестиращите енергетици
Тошко Йорданов скъса споразумението между управляващите и част от протестиращите енергетици Снимка: БТА

Тошко Йорданов скъса споразумението между управляващите и част от протестиращите енергетици

Със скандал започна днешното пленарно заседание, предаде БНР. На парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов скъса споразумението, подписано от управляващите и част от протестиращите енергетици, прието вчера от депутатите. Той го определи като „безсмислено“:

"Това, което наблюдаваме, е, че с това решение има съгласие от страна на управляващите, а другата страна е в момента на магистралите. И "Хаинбоаз" е затворен, и АМ "Тракия" е затворена. И ние изгубихме два дена, за да приемем нещо, което е вашата гледна точка. И ако не сте ме разбрали, това е решението, аз си го взех", заяви Йорданов, след което скъса споразумението.

Васил Стефанов от "Продължаваме промяната - Демократична България":

"Току що г-н Йорданов скъса пет от шестте искания на протестиращите, с които дойдоха на преговори".

Преди това мнозинството отхвърли предложението на БСП като точка първа в дневния ред да се включи внесения от тях проект на решение за задължаване на Министерския съвет да одобри нови териториални планове за справедлив преход на въглищните региони.

От „Възраждане“ настояха за изслушване на министър-председателя Николай Денков заради разразилата се криза около изпратените от правителството в Европейската комисия териториални планове.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обаче съобщи, че премиерът е изпратил писмено уведомление, че днес и утре няма да е в страната, защото участва в Европейски съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари