Със сини светлини отбелязаха Световния ден за информираност за аутизма в Русе

1

Пантеонът грейна в синьо, за да ни напомни, че сред нас има малко по-различни дечица и вече пораснали такива, и те заслужават нашето внимание

По повод 2 април, Световният ден за информираност за аутизма, Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ отбеляза така специалния ден със сини светлини.

Пантеонът на Възрожденците в централната част на града грейна в синьо, за да ни напомни, че сред нас има малко по-различни дечица и вече пораснали такива, и те
заслужават нашето внимание, както и своето място в обществото. Смелите родители от Сдружението се събраха днес и въпреки дъждовното време, заедно със своите деца, отправиха своето послание, че аутизмът е по-скоро синоним на интересен човек с различни способности, отколкото на болен.

Инициативата беше подкрепена от рекордьора на Гинес, несломимият мечтател Теодор Цветков и неговата очарователна приятелка Алекс. Най-важно за родителите на деца с аутизъм е да се осигурят повече достъпни възможности за обучение на специалисти в сферата, разкриването на още социални услуги в посока терапевтична работа на деца с аутизъм, както и да бъде създадена електронна система, с помощта на която ще се осигури повече информация по въпросите от спектъра.

Не на последно място от Сдружението търсят желаещи, които да провеждат спортни занимания с децата. Информационната кампания ще продължи през цялата седмица, а всеки, който би отворил сърцето си за специалните деца, може да го направи, като се свърже със Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе“ на официалната Фейсбук страница, на имейл: [email protected] или на тел: 0885 365 932.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    реалист
    Кучетата си лаят, керванът си върви......колко пъти хората се възмущават от различно цветово оцветяване на тази костница на загинали герои за свободата на България??? Не ...няма чуваемост==
  • 0
    2
    фасгф
    кви лампи , дайте пари на хората
  • 12
    1
    Де да знам
    Аутизмът си е гадна и къса клечка от генетичната лотария. Близките на тези хора заслужават тотална и безусловна ВСЯКАКВА подкрепа. Но боядисването на костница ... абе само на мен ли ми изглежда перверзно някак? То как ли не го шарихме това гробищно място. С какво облекчава ежедневието на близките на хората с тази девиация?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари