Със силен вятър започва новата седмица

1
За област Русе е издаден предупредителен жълт код за силен вятър
За област Русе е издаден предупредителен жълт код за силен вятър Снимка: Facebook

За област Русе е издаден предупредителен жълт код за силен вятър

С ветровито време ще започне новата седмица, предупреждават синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Жълт код за силен вятър бе издаден за понеделник за 19 области в страната.

Предупредителен жълт код е издаден за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София Област, София, Перник, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Хасково, Кърджали, сочи картата на опасните явление на НИМХ.

В Русе в сутрешните часове и преди обяд ще бъде предимно облачно. Минималната температура е 5 градуса, а максималната ще достигне до 15 градуса. По обяд има вероятност от слаби валежи от дъжд, а в следобедните часове времето ще се изясни до предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб, до умерен.

В понеделник облачността ще бъде променлива, по-значителна главно над източната половина на страната и на отделни места там ще превали слаб дъжд. През нощта вятърът ще е слаб до умерен, утре отново ще се усили и ще бъде умерен и временно силен от запад-северозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между 3 и 8 градуса, в София - около 4 градуса, максималните ще са между 10 и 15 градуса, в София - около 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на места ще превали слаб дъжд. През нощта ще духа временно умерен, временно силен вятър от запад-северозапад, утре - до умерен и за кратко ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 10 - 14 градуса, температурата на морската вода е 6 - 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на отделни места над около 1500 метра ще превали слаб сняг, в масивите в Източна България - слаб дъжд. Ще духа силен, временно бурен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари