Сървайвърът на администрацията в Русе

7
Огнян Атанасов обича миризмата на бензин, моторно масло и риболова
Огнян Атанасов обича миризмата на бензин, моторно масло и риболова

Запознайте се с инженер Огнян Атанасов - началник на отдел "Държавна собственост" в Областна администрация - Русе

Инженер Огнян Атанасов е сървайвърът на администрацията. Не би участвал в шоуто, защото вече го е преживявал преди да получи офицерското си звание – 40 дни специализирано тактическо обучение в горите край Ихтиман, което си е било истинско оцеляване. Хижар и планинар човек. Споделя, че най-добре се чувства в Родопите. Любимите му места са Триградското ждрело и Мугла. Обича миризмата на бензин, моторно масло и риболова, но казва, че е пишман рибар. Мощните двигатели, офроудът, екстремният рафтинг, големите индустриални машини и хард рокът са само част от нещата, за които копнее душата на Огнян Атанасов. Напоследък обаче поради сериозната ангажираност свободно време му остава все по-малко.. Хубавото в работата на инж. Атанасов е, че тя е динамична и далеч не еднотипна. Точно като него.

Като началник на отдел „Държавна собственост“ основните му задачи са да планира, организира, подпомага и да носи отговорност за всеки един обект и служител в отдела. Казва, че той и екипът му играят нещо като ролята на нотариус и легитимират вещите на държавата и защитават нейните интереси. Те координират и допълнително подпомагат осъществяването на дейностите в областта на строителството и транспортното обслужване. Те са и хората, които се занимават с придобиването, управлението, разпореждането и опазването на собствеността и интересите на държавата. През годините в администрацията Огнян е участвал в овладяването на различни кризи при срутища, свлачища и наводнения – дейност на отбранително-мобилизационната подготовка.

Инж. Атанасов има богата професионална биография. Преди да постъпи тук е работил в различни държавни структури като Министерство на транспорта, Министерство на труда и социалната политика и Община Русе. В Областна администрация – Русе влиза през 2009 година, като директор на дирекцията по административно – правно обслужване, финансово управление и счетоводство. След това поема отдела, който продължава да оглавява и към днешна дата. Бакалавър е по „Транспортното строителство“ във Висшето /тогава народно военно/ транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София и излиза от там като офицер от въоръжените сили на Република България. Магистър машинен инженер по транспортна техника и технологии от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и има две следдипломни специализации в Стопанската Академия „Димитър Ценов“ в Свищов в сферата на висшия мениджмънт и европейската административна практика. Служил е в транспортни войски в различни гарнизони из страната. Факт, с който той е особен горд. Като заместник командир по строителството е ръководил и управлявал работата по едни от най-големите обекти в региона и страната. Например ремонта и реконструкцията на тогава потъващата и рушаща се пътническа ЖП гара в Русе, както и на тази в село Ястребово. Сред най- мащабните му проекти е строежа на ГКПП „Дунав мост“ – от първа копка до Държавна приемателна комисия и въвеждане на съоръжението в експлоатация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари