Сърбия обяви пълен локдаун

0
От тази вечер ще бъде затворено всичко, освен хранителни магазини, аптеки и бензиностанции
От тази вечер ще бъде затворено всичко, освен хранителни магазини, аптеки и бензиностанции Снимка: БГНЕС / архив

От утре до понеделник Сърбия влиза в локдаун, няма да работи нищо, освен магазини за хранителни стоки, аптеки и бензиностанции, съобщи премиерът Ана Бърнабич, информира сръбската национална телевизия РТС, предава БТА

На пресконфереция след заседание на Кризисния щаб Бърнабич каза, че мерките за борба с разпространението на новия коронавирус в Сърбия се затягат и от утре до понеделник режимът на живот ще бъде като през изминалия уикенд.

От тази вечер ще бъде затворено всичко, освен хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Няма да има полицейски час, каза Бърнабич. Ще работи само това, което е необходимо за относително нормален живот, каза сръбският премиер. Необходимо е допълнително да забавим живота в Сърбия, за да може цифрите на новозаразените да се стабилизират. Това е преди всичко подкрепа за нашите здравни работници и за здравния сектор, каза Бърнабич. Тя добави, че това е компромисно решение, тъй като медицинската част от Кризисния щаб е настоявала мерките да продължат най-малко 14 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари