Сърбия и Хърватия са в снежен капан

0
Червен код за отделни заради силна буря с ветрове над 130 километра в час в Хърватия
Червен код за отделни заради силна буря с ветрове над 130 километра в час в Хърватия Снимка: ЕПА / БГНЕС

Червен код за отделни заради силна буря с ветрове над 130 километра в час в Хърватия

Републиканският хидрометеорологичен институт на Сърбия предупреди, че в планините вали сняг, а с понижението на температурите дъждът преминава в мокър сняг в по-ниските райони, предава БНР.

Сърбия съобщава за силен снеговалеж в югозападната, южната и източната части, където в по-ниските и хълмисти райони сравнително бързо се образува снежна покривка от 5 до 20 сантиметра, а в планините над 30 сантиметра. В тези части на страната е в сила оранжев код.

В Хърватия метеоролозите издадоха червен код за отделни заради силна буря с ветрове над 130 километра в час. Времето е много опасно, съществува значителен риск от увреждане на крайбрежната инфраструктура, казват от Хърватската хидрометеорологична администрация. „Бъдете наясно с опасностите, внимавайте и следете последните прогнози за времето. Съветваме обществеността да избягва пътуване и престой в близост до застрашени крайбрежни зони. Има голяма вероятност фериботите да не плават, така че ако пътувате, следете информацията за трафика“, предупреждават властите. Преустановени са и част от фериботните и катамаранните линии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари