Съпругата на Кадиев ще доставя ток за МС

0
Компанията "Енерджи Съплай" на Соня Николова-Кадиева е предпочетена да осигурява електроснабдяването на три административни сгради на Министерския съвет
Компанията "Енерджи Съплай" на Соня Николова-Кадиева е предпочетена да осигурява електроснабдяването на три административни сгради на Министерския съвет

С активизирането на мерките за пълното освобождаване на енергийния пазар у нас, от миналата есен нараства интересът на бизнес клиентите към избора на доставчик на ток, който да им предложи най-изгодните цени. 

Приключени са две от най-любопитните – за снабдител на сградата на Президентството и на 14 обекта на Министерския съвет. Интересното е, че и двете са спечелени от фирмата на съпругата на независимия вече депутат Георги Кадиев, който до преди няколко месеца бе представител на БСП.

Компанията "Енерджи Съплай" на Соня Николова-Кадиева е предпочетена да осигурява електроснабдяването на три административни сгради на Министерския съвет в София, включително тази на "Дондуков" 1, на правителствения комплекс "Бояна", на резиденция "Евксиноград" в курорта "Св. Св. Константин и Елена" и почивни бази в Шабла и Приморско, както и гаражите на Министерския съвет в София – общо 14 партиди на обекти ниско и средно напрежение. Фирмата е спечелила поръчката с цена на тока от 72.38 лв. за мегаватчас без ДДС, която е била доста под предложените от останалите кандидати, сред които ЧЕЗ, ЕВН , Енерго-Про" и др. Прогнозната стойност на едногодишния договор бе 890 хил. лв. за 8900 МВтч, което означава, че правителството е постигнало по-ниска от очакваната цена и всъщност снабдяването може да продължи повече от 12 месеца, както предвижда обявлението на процедурата, съобщава "Медиапул". 

По-евтино ще излиза токът за президентството, независимо че и тази сграда ще бъде снабдявана от "Енерджи Съплай. То ще плаща по 70.80 лв. без ДДС за доставената електронерегия. Прогнозната стойност на контракта е 95 хил. лв. без ДДС за 540 МВтч. Още по-изгодна цена – 67.28 лв. за МВтч без ДДС, е дала Кадиева на община Бургас, с която наскоро е сключила договор с обявена индикативна стойност от 229 400 лв.

Източник: mediapool.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари