Съпругата на Байдън ще посети Румъния заради украинските бежанци

0
Тя ще се срещне с членове на военния и дипломатическия състав на САЩ, с украински бежанци, хуманитарни работници и учители
Тя ще се срещне с членове на военния и дипломатическия състав на САЩ, с украински бежанци, хуманитарни работници и учители Снимка: Reuters / Архив

Първата дама на САЩ Джил Байдън ще посети Румъния в знак на подкрепа за украинските бежанци, съобщи Аджерпрес

Джил Байдън ще осъществи визити в Румъния и Словакия на 5 - 9 май, за да се срещне с членове на военния и дипломатическия състав на САЩ, с украински бежанци, хуманитарни работници и учители, съобщи офисът на първата дама в комюнике, цитирано от Ройтерс и БТА. 

В Румъния г-жа Байдън ще се срещне с американски военнослужещи в авиобазата Михаил Когълничану на 6 май, след което ще отпътува за Букурещ, където ще разговаря с представители на румънското правителство, членове на посолството на САЩ, хуманитарни работници и преподаватели, работещи с украински деца.

Посещението на Джил Байдън е поредният знак за подкрепа от страна на високопоставени представители на САЩ за Украйна и съседните страни, помагащи на украинските бежанци, отбелязва Аджерпрес.

Според данни на ООН, актуални към 27 април, над 3 милиона украинци са влезли досега в Полша, около 817 хиляди в Румъния и близо 372 хиляди в Словакия от общо 5,5 милиона бежанци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари