Съпругът на Лора Янева: Нека душата ѝ е на по-добро място!

12
Близките на художничката са потресени от ранната й смърт
Близките на художничката са потресени от ранната й смърт

Близки, приятели и колеги на художничката Лора Янева са потресени от смъртта на младата жена.

36-годишната Лора си отиде от коронавирус, който предизвика тежка пневмония, съобщава Грамофона нюз.

"Лора беше бременна в шестия месец. Преди дни състоянието ѝ се влоши и тя изпадна в кома. Наложи се спешна операция за спасяване на бебето й, което към момента е добре", споделиха с мъка близки на семейството.

Пред Грамофона нюз съпругът на Лора, Мирослав каза, че ще се радва хората да помнят делата й. „Тя работи много. На много хора помагаше. Изкуството ѝ е вечно. Нека душата ѝ е на по-добро място”, добави Мирослав.

Лора Янева има няколко самостоятелни изложби, участва и в много общи. Творец в областта на живопистта и приложните изкуства, предимно бижута. Членува в Дружеството на бургаските художници от 2007 г.

Усмихнатата художничка е човекът, превърнал лодките до Часовника в центъра на града в изкуство. Преди година младият творец ги преобрази в характерния за нея абстрактен стил.

Лора Янева е родена през 1984 г. в град Русе. Нейна майка е художничката Лидия Кунева.

Завършва СОХУ “Св. Св. Кирил и Методий“, специалност живопис при Йордан Петров в Бургас през 2002 г. Четири години по-късно завършва бакалавърска степен във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, специалност графика при доц. Радко Спасов, а през 2007 г. магистърска степен графичен дизайн при доц. Пеньо Пенев.

Янева е младата майка, за която здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че е в тежко състояние в COVID отделение.

По информацията на Флагман.бг тя е приета по спешност на 21 март. Преди това се е грижела за болната си майка, също заразена с коронавируса.

Лора е хоспитализирана в шестия месец от бременността си. Още в първите дни състоянието й обаче рязко се влошило. Наложило се спешно секцио, за да бъде спасено детенцето й.

Момченцето е изродено в 26-тата седмица и за него в момента се грижат наотнатолози. То е в добро общо състояние, но за съжаление майка му загуби битката за живота.

Трагедията за семейството е огромна, тъй като преди по-малко от година Лора роди здраво дете, което внезапно почина в третия месец.

Тя и съпруга й Мирослав събраха сили да си стъпят на краката и да продължат живота си и малко по-късно семейството отново имаше повод за радост, тъй като Лора отново бе бременна.

До последно художничката бе отдадена на редица благотворителни каузи. Тя твореше и помагаше с организацията на изложби на деца с увреждания.

Екипът на Dunavmost.com изказва съболезнования на семейството на Лора Янева!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари