Съпругът на Ирина Бокова проговори за Азербайджанската афера

0
Какво каза Калин Митрев за "Азербайджанска пералня"
Какво каза Калин Митрев за "Азербайджанска пералня"

Калин Митрев е работил в продължение на около четири години като независим консултант по различни договори в България, Швейцария, Кипър, Англия и Азербайджан. Той обаче е прекратил всички свои консултантски договори и дейности преди да започне работа в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Това съобщава самият той в обяснение, изпратено до Министерството на финансите. На днешното заседание на правителството финансовият министър Владислав Горанов съобщи какво още пише в писмото на Митрев.

Името на българския представител в Европейската банка за възстановяване и развитие беше посочено в разследване на лондонския в. "Гардиън", че е част от мащабна тайна схема, с която властите в Азербайджан са плащали на политици и журналисти в лобистка кампания за отклоняване на критиките срещу управлението на президента Илхам Алиев. Схемата беше наречена условно "Азербайджанска пералня", уточнява Агенция "Фокус".

"В обясненията си той заявява, че всичките възнаграждения са превеждани в негови лични сметки в България и в чужбина и всичките му доходи от консултантска дейност, независимо къде е живял и работил, са декларирани в България и са със съответните платени данъци", обясни Горанов по време на заседанието на кабинета, предаде Нова телевизия.

Калин Митрев дори вече бил обсъдил скандалните публикации със съответните служби на банката и те нямат претенции към характера на неговата дейност по време, когато не е бил на работа в банката.

Министърът на финансите планира да поиска официално становище на Европейската банка за възстановяване и развитие по случая и след като го получи, ще докладва на колегите си в парламента. Ще се направи и проверка дали действително той е платил всички данъци върху доходите, получени от консултантски договори. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари