Саня получи шанс за живот благодарение на вас

0
15-годишното момиче вече живее нормално и пълноценно след жизненоважна трансплантация
15-годишното момиче вече живее нормално и пълноценно след жизненоважна трансплантация Видео: Нова телевизия

Преди 2 месеца ви разказахме за 15-годишната Саня.

Момичето живееше с нефункциониращи бъбреци, само благодарение на хемодиализата. Саня се нуждаеше от 300 000 долара, за трансплантация в Турция. Броени дни след излъчването на репортажа, благодарение на вас, сумата беше събрана. Днес Саня е с нов бъбрек, а майка й отново се усмихва и нарича това коледно чудо, информира Нова телевизия.

Бъбреците на Саня спрели да функционират изведнъж. Откакто била на 13. Оттогава, за да живее, Саня е на хемодиализа. По 12 часа на седмица. Далеч от дом, семейство и приятели.

Два месеца след като ви разказахме тази история, се срещаме отново със Саня и майка й. Но този път вместо сълзи, по лицата им има усмивки. Няколко дни след излъчването на репортажа, с ваша помощ сумата, необходима за кръстосаната трансплантацията в Турция, е била събрана. Днес Саня е с нов бъбрек, а заради несъвместимост, майка й дарила своя на друг човек.

Сега Славейка иска да спаси и други. Сумата, останала след трансплантацията, жената помогнала на 16-годишния Илиян от Пазарджик. С нефункциониращи бъбреци, също като Саня, момчето се нуждае от трансплантация в Белариус. След година, прекарана по принуда в София, Саня и майка й си имат едно коледно желание  -да се върнат у дома.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари