Санкционират кметове за незаконни сметища в област Русе

2
От екоинспекцията съобщават, че на 10 кметове са съставени актове за установяване на административно нарушение
От екоинспекцията съобщават, че на 10 кметове са съставени актове за установяване на административно нарушение

Екоексперти са установили множество замърсени терени в областите Русе, Разград и Силистра

Множество замърсени терени са установени при проверки в областите Русе, Разград и Силистра. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, която отговаря за трите региона.

Оттам информират, че от началото на годината са извършени 86 проверки, като контролът се осъществява паралелно - по план и по разпореждане на Върховната административна прокуратура.

Замърсените терени са със смесени битови и строителни отпадъци - на площ от два до пет декара, обикновено в територията на съществуващите преди години селски сметища.

Например, в област Силистра са установени места със строителни отпадъци от изграждането на водния цикъл в града. В Русенско много замърсени терени са констатирани в община Ветово. На кметовете са дадени предписания в срок да ги почистят. Предстоят нови проверки.

От екоинспекцията съобщават, че на 10 кметове - на Кубрат, Цар Калоян, Исперих, Дулово, Тутракан, Голямо Враново, Смирненски, Глоджево, Сеново и Ново село, са съставени актове за установяване на административно нарушение. Санкции ще бъдат наложени и на кметовете на село Просена и на Силистра. На кмета на село Ново село е издадено и писмено предупреждение за неосъществен контрол на дейностите с битови и строителни отпадъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари