"Сънди таймс": В бункера на Зеленски - без телефони, без светлина, без сън и с тайни пароли

5
Журналистката Карълайн Уилър пояснява, че Банкова представлява блок от офиси, заобиколен от стоманен пръстен
Журналистката Карълайн Уилър пояснява, че Банкова представлява блок от офиси, заобиколен от стоманен пръстен

Журналистката Карълайн Уилър пояснява, че Банкова представлява блок от офиси, заобиколен от стоманен пръстен

бункера на Зеленски: без телефони, без светлина, без сън и с тайни пароли", така е озаглавен обширен материал в британския "Сънди таймс" от политическия редактор на вестника Карълайн Уилър, посетила Банкова – украинския вариант на Даунинг стрийт.

Най-поразителното при влизането в Банкова е колко е тъмно вътре, пише журналистката. Всички кепенци са спуснати, за да се предпази от експлозии на бомби, а светлините са изключени, за да се намали заплахата сградата да бъде обект на въздушни нападения или снайперисти.

Карълайн Уилър пояснява, че Банкова представлява блок от офиси, заобиколен от стоманен пръстен. По всички улици около комплекса са разположени КПП-та с въоръжена охрана. Достъп имат само онези, които разполагат с нужните документи, информира БНР.

Карълайн Уилър пише, че от началото на войната е имало многоборйни опити за убийството на Володимир Зеленски. Ръководителят на Съвета за национална сигурност Олексий Данилов твърди, че Зеленски е оцелял при три опита за убийство само в рамките на една седмица.

Журналистката описва не само личните си преживявания в бункера на Зеленски, но и срещите ѝ с някои от най-доверените му хора. Като Андрий Йермак, придружил президента на последната му европейска обиколка и Александър Роднянски – учен от Кембридж, завърнал се в Киев, за да съветва Зеленски по икономически въпроси. А също Микола Солски – министър на селското стопанство и храните. Те споделят, че светът е бил учуден, че Украйна не само устоя на руското нападение, но започна да отвръща на удара.

Роднянски казва, че "първо, Русия подцени украинските отбранителни способност и второ, руснаците надцениха собствените си способности". А Солски допълва, че "от руснаците не могат да се очакват някакви умни ходове, защото се държат по предвидим начин".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    ванка,
    днес ли те изтърваха от тутракан 20
  • -3
    7
    Ванка с танка
    Друзя ватници,защо не го направихте в последните 12 месеца....
  • 9
    6
    Васил Стоянов
    Време е Русия да спре да бъде добра с уродите. За жалост тя винаги е прекалено добра и търпелива.
  • 11
    5
    ...
    Забравихте да добавите "и торба с кока".
  • 16
    4
    Уф,
    Каква файда, като така или иначе Путин ще го докопа тоя (рано или късно) и тъпото нацистко говедо ще свърши в Чёрный дельфин, или т. нар. „Изправителна колония №6, Управление на Федералната служба по изпълнение на наказанията в Оренбургска област“, отново без телефон, без светлина, без сън , НО пък с много кютек, ебан и други извращения и това ще е ЕЖЕДНЕВНО и ЕЖЕЧАСНО?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари