Самурай подстригва жени с огън и саби

0

Подстрижка с меч и огнени пламъци е най-новият хит сред дамите в Испания.

Заможни представителки на нежния пол дават мило и драго да се доредят до стола на най-познатия коафьор в Мадрид Алберто Олмедо. Изтупан като воин от Далечния изток, той с двете ръце размята самурайски мечове и оформя нестандартни прически. За финалното оформление е запазено изгаряне на косата с горелка.

"Традиционният начин за подстригване с ножици и гребен в моя салон не важи", обяснява Олмедо. "Колкото и да се старае, един фризьор никога не може да направи и двете страни на прическата да бъдат напълно еднакви. Защото първо се обработва едната страна, а после и другата. Когато това става едновременно с две остриета, резултатът е поразителен", допълва суперизвестният испанец. Той също използва вид ножици, които прикрепва към пръстите на ръцете си, но с тях действа по всичките краища на косата същевременно. Гребен въобще не влиза в употреба.

"Записванията на час при Алберто е мисия невъзможна. Първите свободни са едва другото лято", пише местната преса. "Напливът е огромен въпреки солените цени. Олмедо прибира и солидни бакшиши, които му се дават още преди процедурата да започне. Все пак ще върти самурайски мечове около главата и врата на жените и трябва много да внимава", допълва шеговито пресата в Испания.

На всичките стени в собствения му фризьорски салон висят маркови катани. Японските мечове от въглеродна стомана са остри като бръснач и струват цяло състояние. Много от тях са уникални и имат огромна колекционерска стойност. Уменията да борави с тях Алберто придобива още като дете. Години по-късно осъзнава, че ползата от този талант може да върши перфектна работа във фризьорски му бизнес.

"За клиентите му, които напускат салона, едно е сигурно - няма да имат скучни прически и ще се отличават от тълпата, а адреналинът от невероятното изживяване ще ги държи най-малко 24 часа", твърдят фенове на фризьора самурай. "Методите ми може би са малко "средновековни", но това е единственият начин, по който косата може да се скъси с "математическа точност", признава коафьорът.

Идеята да превърне скучното подстригване в истински спектакъл се ражда в Алберто точно преди година. Тогава неговият колега от Виетнам Нугиен Хоанг Хунг придоби световна популярност с умението си да подстригва с 11 ножици едновременно. Сръчният виетнамец показа и запазената си марка - подстрижка с традиционна японска сабя.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари