Samsung: Не говорете важни неща пред телевизора, защото записва всяка ваша дума

1
За "подслушването" стана ясно след като свързаните с интернет смарт телевизори получиха ъпдейт на своя софтуеър
За "подслушването" стана ясно след като свързаните с интернет смарт телевизори получиха ъпдейт на своя софтуеър

Южнокрейският гигант Samsung предупреди своите потребители "да избягват споделянето на лична информация пред смарт телевизора си", защото има възможност той да заспива всяка тяхна дума.

Предупреждението е специално към по-мързеливите потребители, които вместо дистанционно управление, ползват гласови команди за телевизора си, пише Би Би Си.

За "подслушването" стана ясно след като свързаните с интернет смарт телевизори получиха ъпдейт на своя софтуеър, който пристигна и с нови правила за ползване.

Те гласят, че "телевизорът ще слуша хората в същата стая, за да чува разпознаваемите команди". Малко по-надолу пише още: "Ако изговорените думи са лична или чувствителна информация, е възможно те да бъдат включени в записаните данни".

Samsung не е първата компания, която си навлича гнева на потребителите с проблеми, свръзани с прекомерното навлизане на технологиите в личното пространство. През 2013 г. LG изпита същото, след като техен клиент разбра, че телевизорът му събира информация за това какво и кога гледа.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари