Самолети в Европа останаха без GPS

0
Над 1600 летателни машини са били засегнати от заглушаване
Над 1600 летателни машини са били засегнати от заглушаване

Над 1600 летателни машини са били засегнати от заглушаване

Самолети, летящи над и около Балтийско море в Северна Европа, страдат от технически проблеми, причинени от заглушаването, а според експерти зад този проблем е много вероятно да стои Русия, съобщава Daily Mail.

Изданието добавя, че повечето от проблемите се появяват в полското въздушно пространство. Самолети, летящи в германско, датско, шведско, латвийско и литовско въздушно пространство, са имали проблеми със смущения. Трябва да се отбележи, че подобно смущение не се забелязва във въздушното пространство на Беларус и Калининград, пише Novini.bg.

Телеграф съобщи, че нарастването на смущенията до голяма степен може да се дължи на Калининград, където се смята, че Русия разполага със значителни ресурси за използване на електронна война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари