Самолетът на Борисов спукал гума при кацането в Брюксел

0
Пилотите овладели ситуацията и машината е приземена благополучно
Пилотите овладели ситуацията и машината е приземена благополучно

Премиерът ще участва на срещата на *лидерите на ЕС* за Брекзит.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел за срещата на лидерите на ЕС за Брекзит, но кацането на самолета е било свързано с инцидент. Правителственият "Фалкон" е спукал гума при кацането, но пилотите овладели ситуацията и машината е приземена благополучно. Това разкри самият Борисов след кацането.При приземяването е отказала платката на антиблокиращата система на спирачките на предния колесник. Така гумата на самолета се е разцепила от търкането по пистата.

"Пристигнах в Брюксел, където ще участвам в извънредното заседание на Европейския съвет във връзка с Брекзит", написа министър-председателят в профила си във фейсбук.

"Нито една от двете страни не иска Брекзит или излизане без договор. Има много въпросителни, ако се изпълни това, което г-жа Мей е написала до Доналд Туск, тя иска 30 юни. Това означава, че трябва да имат избори и след 24 май ще са евродепутати. Какво би станало ако избраните за евродепутати искат да си останат. Има ли сила, която да им каже - напуснете. Аз съм за това да се удължи срока, но трябва да има гаранции. След като не сме готови, явно трябва по-дълъг срок. В петък ще настане шок и ужас, ако не се удължи", каза Борисов на влизане в срещата.

Държавните и правителствени ръководители на страните членки ще обсъдят последните събития във връзка с Брекзит по време на работна вечеря във формат ЕС-27.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари