Самолет прелетя от Лондон до Ню Йорк с биогориво

1
За първи път самолет прелетя от летище "Хийтроу" в Лондон до летище "Кенеди" в Ню Йорк с биогориво
За първи път самолет прелетя от летище "Хийтроу" в Лондон до летище "Кенеди" в Ню Йорк с биогориво Снимка: iStock / Sky Blue

За първи път самолет прелетя от летище "Хийтроу" в Лондон до летище "Кенеди" в Ню Йорк с биогориво

Пътнически самолет Boeing 787 извърши трансатлантически полет със 70 тона гориво направено предимно от отпадъчни готварски масла и животински мазнини. Полетът е демонстративен и в него не участват пътници, но на борда са били основателят на компанията "Върджин Атлантик" Ричард Брансън, специалисти и журналисти. Той е наречен полет 100, защото работи със 100% устойчиво гориво, което позволява на стандартния модел "787 Dreamliner" да извърши успешно пътуването със 70% намалени въглеродни емисии, пише БНР.

В момента официалните разпоредби забраняват на авиокомпаниите да използват повече от 50% устойчиво авиационно гориво, но след успешно тестване "Върджин Атлантик" и нейните партньорски компании Rolls-Royce, Boeing и други получават разрешение от Федералната авиационна администрация на САЩ, регулаторите на Канада и Обединеното кралство, да извършат пътуване използвайки 100 процента устойчиво гориво. Този полет доказва, че с това гориво е подходящо за авиационната индустрия да намали замърсяването, но за сега то е по-малко от 0,1% от реактивното гориво, използвано в световен мащаб.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари