Самолет на украинска компания кацна в Молдова, вместо в Украйна по нареждане на ирландския собственик на машината

1
Въпреки опитите на авиокомпанията и желанието на украинските власти да разговарят с лизингодателя, той категорично е отказал да промени позицията си
Въпреки опитите на авиокомпанията и желанието на украинските власти да разговарят с лизингодателя, той категорично е отказал да промени позицията си

Германският авиопревозвач "Луфтханза" обмисля дали да престане да лети през украинското въздушно пространство, но решение още не е взето, каза говорител на компанията.

В отговор на въпрос на Ройтерс той заяви, че "Луфтханза" много внимателно следи как се развива ситуацията в Украйна.

Украинското министерство на инфраструктурата заяви, че въздушното пространство на Украйна е отворено, но призна, че някои авиокомпании имат трудности, защото застрахователните компании не искат да сключват застраховки за полети над Украйна, предаде ТАСС, цитирана от Монитор.

Украинската компания СкайЪп (SkyUp) съобщи днес, че неин самолет, летящ от Мадейра, Португалия, вместо в Киев е кацнал в Кишинев, столицата на Молдова, защото ирландският собственик на самолета е забранил той да навлиза в украинското въздушно пространство, предаде Франс прес. Това е станало на 12 февруари, но бе съобщено днес. Въпреки опитите на авиокомпанията и желанието на украинските власти да разговарят с лизингодателя, той категорично е отказал да промени позицията си и пътниците - 175 души, са били прехвърлени от Кишинев в Киев с друг вид транспорт.

Вчера нидерландската компания КЛМ обяви, че заради влошената ситуация със сигурността в Украйна тя временно спира полетите си до Киев. През 2014 година самолет на Малайзийските авиолинии, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален с ракета над Източна Украйна. Загинаха всички, намиращи се на борда - 283 пътници (от тях 196 нидерландски граждани) и 15-членният екипаж.

Полетите на "Ер Франс", която е част от същия авиохолдинг като КЛМ, засега се изпълняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари