Само тестваните деца влизат в клас, останалите учат онлайн

6
Проф. Николай Денков: Дали сме свобода на родителите да решат дали децата им да бъдат тествани, за да се върнат в училище
Проф. Николай Денков: Дали сме свобода на родителите да решат дали децата им да бъдат тествани, за да се върнат в училище

Дали сме свобода на родителите да решат дали децата им да бъдат тествани, за да се върнат в училище

Те са свързани с това, “който иска децата му да бъдат тествани и да влязат в училище, а който не иска – да бъдат извън училище, и да продължат да бъдат обучавани в електронна среда”. Това каза министърът на образованието и науката в служебното правителство проф. Николай Денков.

Министърът на образованието отбеляза, че това са двата варианта и те са отворени за избор на родителите.

"Обществената поръчка за тестването на учениците беше обявена и предстои сключването на договорите", каза министър Денков. Той обясни, че тестовете са доста разнообразни и някои от тях могат да се правят само от децата, има възможност да се правят от родителите, но трябва да се осигури достатъчен контрол, за да са надеждни.

“Нека видим какви ще са тестовете, и тогава всичко ще покажем – как ще се случва, и какъв е изборът, който имат родителите, за да успокоим обществото. Нагласата е, доколкото сме говорили с Министерството на здравеопазването, да се избере един вариант, защото иначе ще е много трудно за прилагане”, обясни министър Денков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари