Само си представете да дадем на този човек достъп до ядрените оръжия

0
Тръмп е опасен за ядрения арсенал на САЩ
Тръмп е опасен за ядрения арсенал на САЩ

Американският вицепрезидент Джоузеф Байдън заяви, че на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп не може да бъде поверен контролът на ядрения арсенал на Вашингтон, предаде АП.

Байдън направи изказването си в Охайо, докато агитира за кандидата на демократите Хилари Клинтън. "Само си представете да дадем на този човек достъп до ядрените кодове, човек, който казва, че би обмислил варианта да използва ядрени оръжия", каза Байдън пред група от около 250 души в залата на синдикат близо до град Йънгстаун, пише Монитор.

Това е вторият път за последните седмици, в който Байдън агитира от името на кандидата за президент от демократите Хилари Клинтън. Той и Клинтън участваха заедно в предизборна проява в Скрантън, Пенсилвания, в средата на август.

Байдън получи очаквано топло посрещане в синдикалната зала, тъй като щеше да говори за важността на синдикатите и средната класа. Вчерашната му проява в Охайо е важна поради традиционно важната роля на щата на президентски избори, както и заради представянето там на Тръмп на първичните избори на републиканците. Тръмп получи повече гласове от популярния местен губернатор републиканец Джон Кейсик във всички окръзи на Охайо.

Байдън сподели, че наскоро се е срещнал с президентите на Литва, Латвия и Естония, за да ги увери, че кандидатът на републиканците не представлява Америка. Байдън сподели, че тримата президенти са "изплашени до смърт" от перспективата да управлява Тръмп.

През юли Тръмп каза, че САЩ може да не изпълнят военните си ангажименти в рамките на НАТО, включително задължението да защитават членовете на военния съюз от нападения.

"Не мисля, че е лош човек, но е тотално неинформиран", каза Байдън. На същия митинг, говорейки за Сирия, Байдън бе прекъснат от викове в публиката: „Загубих приятелите си в Сирия”. На това вицепрезидентът отговори „Аз загубих сина си”. Най-големият син на Байдън – Бо, който е ветеран от Ирак, почина от рак на 46 години.

Същевременно американският в. „Уолстрийт Джърнъл” написа, че магнатът Доналд Тръмп е имал връзки с лица от организираната престъпност. Според вестника, ФБР е било наясно с тези факти и е препоръчало на Тръмп да направи други изгодни инвестиции, освен тези в казина. Според статията

през 1981 г. на среща с ФБР

Тръмп споделил за деловите контакти с човек, който е смятан от полицията за престъпен контингент. ФБР препоръчали на Тръмп да не работи с него. Мъжът бил от Пенсилвания. Престъпните връзки обаче са останали в миналото, а самият Тръмп никога не се е опитвал да ги крие, пише още вестникът. Богаташът дори е споделял, че се е срещал с мафиоти от любопитство към организираната престъпност, отбелязва в. „Уолстрийт Джърнъл”.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари