Само 1800 души ще видят Благодатния огън в Йерусалим

1
Тази година израелските сили на реда въведоха сериозни мерки за сигурност по време на най-важните религиозни празници
Тази година израелските сили на реда въведоха сериозни мерки за сигурност по време на най-важните религиозни празници Снимка: БГНЕС

Тази година израелските сили на реда въведоха сериозни мерки за сигурност по време на най-важните религиозни празници

Израелската полиция блокира входовете на Стария град на Йерусалим за посетители, включително поклонници, туристи и журналисти, става ясно от медийните съобщения на място. Пред портите, водещи към Стария град, където се намира храмът на Божи гроб, в който днес се очаква да слезе Благодатният огън, са поставени бариери и са съсредоточени големи полицейски сили. Независимо от това, отделни организирани групи поклонници получават възможност да влязат в Стария град, предава БГНЕС. Стотици вярващи се събраха край стените на Стария град с надеждата да стигнат до светините.

Тази година израелските сили на реда въведоха сериозни мерки за сигурност по време на най-важните религиозни празници, които съвпаднаха по време с трите авраамически религии - Великденските събития за християните, седемдневната еврейска Пасха (Песах) за евреите и мюсюлманската светиня месец Рамадан. По време на церемонията по спускането на Благодатния огън от небето броят на посетителите в храма на Божи гроб ще бъде ограничен. Чудото на спускането на огъня ще могат да видят не повече от 1800 хиляди души.

Предишни години около 10 000 поклонници бяха в храма по време на появата на Благодатния огън. В отговор на недоволството от подобни ограничения от страна на християнските църкви в Ерусалим, правоприлагащите служители многократно са заявявали, че повишените мерки за сигурност са насочени да се гарантира, че последователите на всички религии могат да правят поклонения в светилища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари