Сагата с разширението на улица „Потсдам“ е напът да бъде решена

2
На сесията на 16 юни, общинските съветници трябва да решат за изменение на плана за улична регулация в района на кръстовище на ул. „Потсдам“ и ул. „Иван Ведър“
На сесията на 16 юни, общинските съветници трябва да решат за изменение на плана за улична регулация в района на кръстовище на ул. „Потсдам“ и ул. „Иван Ведър“ Снимка: Google Street View

Проблемът с разширението на ул. „Потсдам“ при връзката и с ул. „Иван Ведър“ е напът да бъде решен

Сагата тръгна от започването на строителството на булеварда и на неговия пети етап, засягащ имота на „Дунав трейд“ ЕООД. Изработването на проекта е разрешено със Заповед №РД-01-1120/13.05.2020 г. на зам.-кмет на Община Русе, която е обжалвана от „Дунав трейд“ ЕООД.

С Решение №10725/21.10.2021г. на ВАС е потвърдено Решение №1/09.02.2021г. на Административен съдРусе, с което жалбата е оставена без уважение. С оглед горното заповедта за разрешаване на ПУП е в сила и е породила правно действие, информира Арена Медиа.

След съобщаването на изработения проект за ПУП в Община Русе е постъпило възражение от „Дунав трейд“ ЕООД с вх. №30-2021-8/16.12.2021 г. с предложение за намаляване на тротоара по ул. „Потсдам“. От комуникационна гледна точка Общинският експертен съвет по устройство на територията  не уважава възражението.

Чрез изменението на уличната регулация, имотната граница на имота, собственост на Дунав трейд“ ЕООД, е изравнена с имотната граница на съседния имот.

На сесията на 16 юни, общинските съветници трябва да решат за изменение на плана за улична регулация в района на кръстовище на ул. „Потсдам“ и ул. „Иван Ведър“. Решението може да се обжалва в 14 дневен срок от обнародването му в „Държавен вестник“ чрез Общински съвет Русе пред Административен съд Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Пътник незнаен
    Това ли е най-важното, каксе пише НАПЪТ или НА ПЪТ. А това, че зад сагата стоят подписите на пляда главни архитекти, които съзнателно са издали разрешение в нарушение на Застроителния план на Русе. Това не е важно. нали?
  • 3
    6
    Пътник незнаен
    Аз съм НА ПЪТ към компютъра, защото съм НАПЪТ да ви тегля една благословия. Богат език, нали?
  • 1
    5
    daskal
    Едно ново наречие, което се налага отскоро /опс! от скоро, може би :)/ Затова /опс! за това, може би:)/ и дразни много хора. По принцип няма грешка, но на мен поне ми си струва излишно.
  • 6
    4
    И все пак...
    И все пак няма грешка, вижте тук: https://kaksepishe.com/tag/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%8A%D1%82/
  • 3
    3
    Михаил
    А, сега видях, че две минути преди мен този "бисер" вече е коментиран.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари