Съдят заместник - кмет на Плевен за корупция

0
Заместник - градоначалникът "гушнал" над 40 бона
Заместник - градоначалникът "гушнал" над 40 бона

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу заместник-кмет на община Плевен за искани и получавани подкупи в размер на общо 40 530 лева, съобщиха от прокуратурата.

Според обвинението през периода ноември 2011 г. - април 2014 г. заместник-кметът искал и получавал пари от управител на фирма.

С дружеството общината имала договор за поддръжка и ремонт на общественото осветление на Плевен, подписан през януари 2011 г. Според прокуратурата исканите пари били определяни като процент (10% или 15% ) от сумите, посочени във фактурите на фирмата-изпълнител за извършените дейности, които тя представяла в общината.

Заместник-кметът разпореждал пускането на платежни нареждания за превеждане на сумите по фактури на дружеството само ако получел на ръка искания процент от съответната сума.

В общо 16 случая обвиненият заместник-кмет получавал средно по 4 – 6 хиляди лева, за да разпореди всяко плащане към фирмата.

На 22 април 2014 г. той е задържан от служители на ДАНС в кабинета си веднага, след като получил от управителя на фирмата поредния плик с 4000 лева подкуп – 40 белязани банкноти с номинал 100 лева.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи дата за разпоредително заседание по наказателното дело.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари