Съдят украински тираджия, нападнал полицаи в Русе

2
Обвиненията на мъжа са за хулиганство и леки телесни повреди
Обвиненията на мъжа са за хулиганство и леки телесни повреди Снимка: Dunavmost

Обвиненията на мъжа са за хулиганство и леки телесни повреди

В Районен съд – Русе постъпи обвинителен акт срещу украинския гражданин Г. Ч., който е привлечен към наказателна отговорност по три обвинения: хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на двама полицаи при изпълнение на службата им, съобщиха от съда в крайдунавския град.

Според прокуратурата, това се е случило на 02.05.2023 г. в гр. Русе в заведение „Дунав мост 1“, където мъжът обиждал и нанесъл удар с юмрук в областта на носа на сервитьорката, крещял и псувал на руски език, показвал неприлични жестове с ръка. В обвинителния акт се твърди още, че деянието било съпроводено със съпротива срещу органи на властта – двама полицейски служители, изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред, и по своето съдържание се отличавало с изключителна дързост. При съпротивата украинският шофьор на ТИР бил причинил на полицаите лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето.

Предстои Районен съд – Русе да насрочи разпоредителното заседание по делото.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    до българин
    Няма проблем със закона! Убиец и полицай са двете краности. Убийците са лошите и би следвало да бъдат задържани от полицаи. Когато полицаите станат убийци - вече имаме много по сериозен обществен проблем от "причинил на полицаите лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание без разстройство на здравето."
  • -1
    2
    българин
    Докога,полицаите ще носят Макаров,без да го използват.Преразгледайте закона .
  • 9
    1
    Пфффффффф,
    Тия ли фашизирани и пияни усраински мърши подкрепяме? Кажете, бе, подлоги на САЩ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари