Съдят рецидивист от Ветово

1
Измамникът се представял за доктор Василев от болницата в Троян
Измамникът се представял за доктор Василев от болницата в Троян Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе  в съда обвинителен акт срещу 34-годишен рецидивист за извършена поредна измама.

Обвинението срещу Атанас А. е за това, че на 23.09.2017 г. в гр. Русе, при условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у Д.Д., че дъщеря й е паднала, като си е счупила таза и е необходима скъпа хирургична операция с поставяне на златни пирони, за която следва да предостави наличните си парични средства, като с това причинил на 89-годишна жената, имотна вреда – парична сума в размер на 630 лева и 1 брой медал за заслуги към Българска Народна Армия на обща стойност 638 лева. Престъпление по чл.211, пр.3 вр. чл. 209, ал.1 от НК.

Обвиняемият живее в гр. Ветово и е осъждан многократно за тежки умишлени престъпления, включително за измами. На 23.09.2017 г. позвънил на случаен принцип на стационарния телефон на пострадалата. Без да й се представя той казал, че дъщеря й е паднала, счупила си таза на три места и за лечението й са необходими златни гвоздеи.

Жената се поинтересувала кой се обажда с въпроса „Вие от Троян ли сте?“ и  обвиняемият отговорил, че е „доктор Василев“ - лекар от болницата в гр.Троян, където била настанена дъщеря й и в момента била в тежко състояние. По телефона се чули женски стонове и плач „Майко, много ме боли“. Пострадалата възприела плача като гласа на дъщеря си, която живеела в гр.Троян, заедно със съпруга и детето си. Обвиняемият казал, че закупуването на гвоздеите, било много скъпо и било необходимо пострадалата да събере всичките си пари и да ги даде за лечението. Обяснил, че има дъщеря, която следва в Русенския университет и се казва „Стефка“, която щял да изпрати на адреса на пострадалата  да вземе парите за операцията.

Пострадалата събрала всички пари, които се намирали в дома й и казала на обвиняемия по отворената телефонна линия, че има само 630 лева. Последния възразил, че не са достатъчно и ако има злато и него да прибави. Тя му отвърнала, че няма злато, но има един медал за заслуги към Българска Народна Армия. Парите поставила в плик който предала на пристигналата на адреса „дъщеря“.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари