Съдят общински архитект за злоупотреба със служебно положение

2
Длъжностното лице противозаконно е издавал визи за проектиране и разрешения за строеж, се посочва в обвинителния акт
Длъжностното лице противозаконно е издавал визи за проектиране и разрешения за строеж, се посочва в обвинителния акт Снимка: Dunavmost

Това съобщиха от Окръжен съд - Русе

Образувано е дело по обвинителен акт срещу С. Р. за това, че през периода 28.05.2009г.- 01.03.2011г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление, на 20 пъти, като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение нарушил и не изпълнил служебните си задължения с цел да набави за „***”ООД- гр. Русе облага и от деянието са настъпили значителни вредни последици, изразяващи се в: повреждане и видоизменяне на сградата -единична недвижима културна ценност: жилищно-търговска сграда на ул.“Александровска“№48 в гр. Русе, обявена за архитектурно-строителен паметник на културата с обнародване в Държавен вестник бр. 63 от 1973г. и съгласно §10 ал.1 от ПЗР на ЗКН, притежаваща статут на единична архитектурно-строителна недвижима културна ценност, с категория „за сведение“ и „ансамблово значение“; силно нарушаване на традиционния мащаб модул на градоустройствената структура, архитектурното единство и комплексната културно-историческа стойност на групова недвижима културна ценност „Архитектурен ансамбъл по ул.“Александровска“ от бул.“Цар Освободител“ до пл.“Свобода“,деклариран с писмо №4809/16.10.1989г.на НИПК и с Протокол №18/30.05.1989г.на Архитектурната комисия при НИПК, както и уронване на авторитета и доверието на гражданите в общинската администрация, като случаят е особено тежък - престъпление по чл.282 ал.3 вр.ал.2 вр.ал.1 вр.чл.26 ал.1 от НК.

Със същия обвинителен акт С. Р. е предаден на съд и за това, че през периода 28.05.2009г.-01.03.2011г.в гр. Русе, в качеството си на длъжностно лице, противозаконно дал разрешение - чрез издаване на визи за проектиране, одобряване на инвестиционни проекти, издаване на разрешения за строеж и забележки към тях ,както и чрез въвеждане в експлоатация на извършено строителство в УПИ I-1585,1586,1587 в кв.256 гр. Русе в нарушение на разпоредбите на ЗУТ на ЗКН и на Правилата и нормативите за прилагане на ОГУП на територията на гр.Русе, в частта им за „Смесена традиционна централна зона/Цт/“, приети с Решение№231 по Протокол №15/12.06.2008г.на Общински съвет-Русе,публикувано в Държавен вестник бр.70/08.08.2008г. и влязло в сила на 08.09.2008г , за повреждане и видоизменение на единична недвижима културна ценност- жилищно-търговска сграда на ул.“Александровска“№48 в гр. Русе, обявена за архитектурно-строителен паметник на културата с обнародване в Държавен вестник бр. 63 от 1973г. и съгласно §10 ал.1 от ПЗР на ЗКН, притежаваща статут на единична архитектурно-строителна недвижима културна ценност, с категория „за сведение“ и „ансамблово значение“ сграда, представляваща част от групова недвижима културна ценност „Архитектурен ансамбъл по ул .“Александровска“ от бул.“Цар Освободител“ до пл.“Свобода“,деклариран с писмо №4809/16.10.1989г.на НИПК и с Протокол №18/30.05.1989г.на Архитектурната комисия при НИПК, като от деянието е последвало повреждане и видоизменение на недвижимите културни ценности-единична и групова- престъпление по чл.278б ал.3 вр.ал.2 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Русенка
    Имаше подписка за това престъпление и за други унищожени НКЦ преди 10 години. Въпреки това Рангелов спечели делото за дисциплинарното си уволнение и взе куп пари от Общината. И за капак осъди за клевета русенка, която дръзна да говори за престъпленията му. След 10 години и след намесата на Върховна прокуратура истината възтържествува! Трябва да се възобновят горните дела и да върне парите на Общината, както и да обезщети жената, която се изправи срущу унищожаването на "малката Виена"!
  • 9
    1
    daskal
    Симеон Рангелов?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари