Съдят мъж, стрелял по жена в Басарбово

0
Умряла си, мъртва си, убивам те, казал мъжът и стрелял два пъти
Умряла си, мъртва си, убивам те, казал мъжът и стрелял два пъти

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за закана за убийство и хулиганство.

Обвинението срещу И.Д. е за това, че на 21.05.2017г. в с.Басарбово, обл. Русе, се заканил с убийство на жена, като ú казал: „… умряла си, мъртва си, убивам те.“, след което насочил срещу нея газов пистолет и възпроизвел два изстрела, като това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му.

Престъпление по чл.144  от НК.  И за това, че по същото време и място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на публично място псувал и ú отправял закани, разбил металната врата към двора на къщата, след което насочил газов пистолет към жената и възпроизвел два изстрела, като деянието по своето съдържане се отличава с изключителни цинизъм и дързост. Престъпление по чл.325 от НК.

От години обвиняемият  бил в лоши отношения с децата на пострадалата. Вечерта на 21.05.2017г. били в заведение с приятели, където изпили значително количество алкохол. Около 22:20 часа решил да отиде до дома на пострадалата. Отишъл пред порта на имота на жената, започнал да блъска и рита по дворната порта и да псува и да се заканва с убийство на жената. Жената излязла да види какво се случва. В този момент обвиняемият успял да разбие портата, влязъл в двора, извадил сигнално-газовия си пистолет, насочил го към жената  и възпроизвел два изстрела.  Уплашена тя избягала в съседен имот, а обвиняемият си тръгнал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари