Съдят мъж, предизвикал катастрофа пиян

1
Джигитът с БМВ е блъснал два автомобила на кръстовище в Русе
Джигитът с БМВ е блъснал два автомобила на кръстовище в Русе Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, шофирал след употреба на алкохол и на кръстовище блъснал два леки автомобили, като им причинил материални щети.

Обвинението срещу З.Н. е за това, че на 12.07.2017 г. в гр. Русе, управлявал лек автомобил “БМВ 520 И” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2.16 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б от НК.

Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време и място, при управление на лек автомобил “БМВ 520 И”, нарушил правилата за движение по пътищата, като водач не контролирал непрекъснато пътно превозно средство, което управлявал, като не се съобразил с характера и интензивността на движението и не бил в състояние да спре пред предвидимо препятствие, не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението - спрели преди кръстовище два леки автомобила /„БМВ 316“ и „Опел Зафира“/ и по непредпазливост причинил значителни имуществени вреди на обща стойност 8126.01 лева на двата автомобила - престъпление по чл. 343, вр. чл.342 от НК.

Обвиняемият не е правоспособен водач на МПС, въпреки това, на 12.07.2017 г. след като употребил алкохол, решил да управлява лек автомобил “БМВ 520 И” и привел колата в движение. Когато приближил кръстовището на бул.“Липник“ с ул.“Иван Ведър“ не контролирал непрекъснато пътно превозно средство, което управлявал, не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението - спрелите на червен светофар, преди кръстовището два леки автомобили, като ги блъснал последователно, причинявайки им материални щети. Проверка за наличието на алкохол отчела 2,16 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари