Съдят крадец на куче, умряло от стрес

1
Стопаните на Джери са убедени, че той е починал от стрес
Стопаните на Джери са убедени, че той е починал от стрес

Пловдивчанин, откраднал оперирано от сърце куче, което впоследствие починало, ще бъде изправен пред районния съд в града.

Делото е насрочено за 2 ноември, научихме от "24 часа". Стопаните на пинчера Джери са категорични, че домашният им любимец е умрял от стрес. Той бил задигнат на 12 януари т.г. от входа на магазин за хранителни стоки в кв. "Кючук Париж", където бил завързан. Четириногото било оставено само за 5 минути, но те били достатъчни за апаша.

Видеокамера на съседно заведение заснела как мъжът отвързва Джеки и го пъхва под якето си. Собствениците веднага сигнализирали в полицията, започнали и сами да го търсят, като разлепили обяви. Поместили снимката на кученцето и във Фейсбук. Няколко дни по-късно човек купил пинчера за 130 лева от апаша, без да знае, че е краден.

Като разбрал, че животинчето се издирва, го върнал в дома му, но след седмица то умряло. Междувременно крадецът бил заловен и прокуратурата му повдигнала обвинение. Стопаните на Джери се надяват законът да бъде спазен и извършителят да не се отърве само с глоба.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари