Съдят Google Maps за причиняване на смърт в САЩ

0
Системата напътствала шофьор през срутен мост и довела до удавянето му
Системата напътствала шофьор през срутен мост и довела до удавянето му

Системата напътствала шофьор през срутен мост и довела до удавянето му

Семейството на трагично загинал мъж от Северна Каролина, САЩ съди Google за причиняване на смърт чрез небрежност. Според тях Google Maps дал напътствия за шофиране през срутен мост.

В следствие на това Филип Паксън, баща на две деца, се удавя. Неговият Jeep Gladiator пада от срутения мост във водите на реката през септември 2022 г., съобщава Асошиейтед Прес, цитирана от dir.bg.

"Това е ужасна смърт, която можеше да бъде избегната с обикновена актуализация на навигационната система", твърди семейството му.

Според делото Паксън е бил инструктиран да кара през мост, който се е срутил преди девет години и оттогава не е бил ремонтиран. През това почти десетилетие семейството твърди, че Google не е актуализирал картите си, въпреки че многобройни напомняния от потребители.

Общинската управа пък не поставила знаци, които да предупреждават, че мостът е срутен. Нямало и бариери.

Според общината, на която територия се намира моста, той бил частен. Фирмата, която отговаряла за него обаче била разпусната.

Делото със сигурност ще бъде трудно, като правните експерти очакват да се стигне до извънсъдебно споразумение.

"Изпитваме дълбоки симпатии към семейство Паксън", каза говорителят на Google Хосе Кастанеда пред АП. "Нашата цел е да предоставим точна информация за маршрута в Google Maps"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари