Съдят четирима пияни шофьори в Русенско

2
По случаите са образувани бързи производства
По случаите са образувани бързи производства

Бързи производства са образувани срещу четирима водачи, управлявали с концентрация на алкохол над 1.2 промила.

На 29 януари в 21:35 часа в гр. Ветово, на ул."Христо Ботев", патрул на РУ – Ветово е спрял за проверка лек автомобил марка "Опел", модел "Корса" с русенска регистрация, управляван от 38-годишен мъж. При последвалата проба за употреба на алкохол, полицаите са установили, че водачът е седнал зад волана в нетрезво състояние, като уредът е отчел положителна проба от над 2 промила. За констатираното нарушение униформените са съставили на 38-годишния акт и са му издали талон за изследване, той е дал кръвна проба и от извършения анализ в ОДМВР – Русе е установено, че концентрацията на алкохол в кръвта му е била 2.02 промила. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК, по описа на РУ - Ветово.

На 30 януари около 03:30 ч. на ул. "Тракия" в Русе екип на пътна полиция е извършил проверка на установен и спрян от полицейски наряд лек автомобил "Киа", управляван от 50-годишен мъж. При направената проба с техническо средство е установена 1,52 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение, материалите по случая предадени на разследващ полицай и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 31 януари около 21:30 часа в гр. Русе на ул. Марин Дринов е спрян за проверка лек автомобил с марка "Фиат", управляван от 36-годишен. След съдействие на екип на пътна полиция е установено, че мъжът е управлявал след употреба на алкохол, като уредът е отчел наличие на алкохол в издишания въздух в стойност от 1.98 на хиляда. Водачът е отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На 31 януари около 05:20 ч. екип на Първо РУ е спрял на кръстовище между ул. "Цар Самуил" и ул. "Николаевска" /в посока бул. "Ген. Скобелев"/ лек автомобил с марка "Нисан", модел "Примера", с водач мъж на 56 г. Тъй като униформените имали съмнения, че мъжът е употребил алкохол, са повикали за съдействие екип на сектор "Пътна полиция". Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство, като уредът е отчел 1,67 промила в издишаните въздушни пари. Издаден му е талон за медицинско изследване и същият е отказал да даде кръв за химическо изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари