Съдят 55-годишен мъж за закана за убийство в Русе

0
Мустафа: Ще ви заколя, ще ви убия!
Мустафа: Ще ви заколя, ще ви убия!

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 55-годишен мъж за закана за убийство и повреждане на чужд автомобил.

Обвинението срещу Мустафа М. е за това, че  на 17.09.2017 г. в Русе се заканил с убийство на П.  Г. и на А. Ж., с думите „Ще Ви заколя, ще Ви убия!”, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Предаден е на съд и за това, че същият ден  противозаконно повредил чужда движима вещ - предна лява врата на лек автомобил „Деу“, на стойност 275,20лв., собственост на П. Г. Престъпление по чл.216 от НК.

Обвиняемият е осъждан многократно, включително за деяние по чл.115 от НК, което изтърпял през 2014 г. По характер бил сприхав, заядлив и конфликтен, а след употреба на алкохол не контролирал постъпките си и ставал непредвидим.

На 17.09.2017 г. вечерта бил употребил значително количество алкохол. По същото време пострадалите се прибирали с автомобил към местността „Сухия кладенец“, където живеели. След като завили покрай спирка „Изгрев“, в първата пресечка пострадалите видели, че на пътя бил обвиняемия. След като видял автомобила им се подразнил от фаровете, взел камък от земята и замахнал  с него, за да ги сплаши. Пострадалите  се изплашили и спрели. Тогава обвиняемият оставил камъка и извадил нож, като започнал да крещи „Ще ви заколя, ще ви убия“ и  подгонил мъжа.

След като не успял да го настигне, той започнал да нанася удари с ножа, по  лявата врата на автомобила като успял да я пробие на две места  и да удря по прозореца, с цел да се добере до жената, която се заключила в колата. След известно време без да каже нищо обвиняемият си тръгнал като се отдалечил в тъмното.

По искане на прокуратура обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари