Съдбата на две деца сираци обедини Неделино

0
Двамата шестокласници останали без майка преди години, а преди два дни почива и бащата
Двамата шестокласници останали без майка преди години, а преди два дни почива и бащата Видео: NOVA

Неделино с благотворителна акция в помощ на две деца, които останаха сираци.

Трагедията на семейството започва със смъртта на майката преди години, а преди два дни почива и бащата. И двамата умират от онкологични заболявания.

Всички жители на града са потресени от трагедията и искат да помогнат на двамата шестокласници.  

Един от чичовците на  тийнейджърите обясни, че към момента към момента децата са добре психически и физически, предава NOVA.

"Най-спешно на първо време е да имат човек до тях. Една от сестрите ми пое грижите. Тя ще стане настойник и ще опитаме да запълним празнотата. Но няма как да се балансират нещата”, коментира  той.

Кметът на града Боян Кехайов обясни, че страницата на общината в социалната мрежа е залята от искания на хора да помогнат на децата. „От различни краища на страната са. Имаме от Австралия, от цяла Европа. От наши съграждани, които живеят и работят в  чужбина”, обясни градоначалникът. А част от местното население дарило средства в кутия  за дарения. Друга част от него пък решили да помогнат по друг начин

Засега ние осигуряваме всичко, което е по силите ни децата да завършат успешно учебната година”, увери директорът на училището, където шестокласниците учат.

Досега не съм имал сериозни проблеми с децата. Според мен в този момент те имат нужда от любов и уважение, не от съжаление”, допълни класният им ръководител.

А желаещите да помогнат може да се свържат с Община Неделино.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари