Съдът върна за трети път делото за катастрофата край Своге

0
При инцидента преди пет години загинаха 20 души след преобръщане на автобус
При инцидента преди пет години загинаха 20 души след преобръщане на автобус Снимка: БГНЕС

При инцидента преди пет години загинаха 20 души след преобръщане на автобус

Софийският апелативен съд върна на прокуратурата за трети делото за катастрофата край Своге, при която преди пет години загинаха 20 души след преобръщане на автобус, предаде NOVA.

Подсъдими за катастрофата са шофьорът на рейса Григор Григоров и петима души, имащи отношение към ремонта на въпросния участък край Своге.

Според магистратите по време на разследването са допуснати процесуални нарушения, които трябва да бъдат отстранени, преди делото да бъде внесено в съд.

За първи път делото беше внесено в съда през февруари 2021 година. От прокуратурата тогава поясниха, че материалите по делото са събрани в 277 тома, разпитани са над 100 свидетели, има и заключения на 24 вещи лица.

104-ма са конституирани в качеството на пострадали.

Шофьорът Григор Григоров е обвинен за това, че на 25 август 2018 г. при управление на автобуса е причинил смъртта на 20 души и телесни повреди на други 10 вследствие на катастрофата. Другите подсъдими - изпълнителен директор на "Трейс Своге", служители на фирмата, шеф на дирекция в АПИ и член на екипа за строителен надзор на фирмата „Пътконсулт 2000“, на която е била възложена дейност по строителен надзор при ремонт на пътя, са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари