Съдът в Русе осъди лекарка заради 8 неуспешни опита да постави упойка

0
Съдът в Русе осъди лекарка заради 8 неуспешни опита да постави упойка
Снимка: pravda.bg

Лекарка от русенската болница бе осъдена от пациент заради 8 неуспешни опита да му постави местна спинална упойка. Заради причинените му болки и страдания докторката с инициали Т.Ш. трябва да заплати на мъжа 5000 лева, пише в решението на Русенския районен съд.

Пациентът с инициали Г.В. посетил спешното отделение на болницата на 5 август 2012 г. с оплаквания за болки в опашната област. След прегледа му било обяснено, че има киста, която трябва да се оперира спешно и че интервенцията не е сложна. Към 21 часа пациентът влязъл в операционната зала, седнал на масата, а анестезиологът д-р Т.Ш. започнала да му поставя местна упойка. Тъй като не успяла от първия път, направила още 7 неуспешни опита, които продължили към 40 минути.

Пациентът започнал да чувства силни спастични болки в тестисите и в пръстите на краката, не можел да се овладее и помолил процедурата да бъде спряна. Поставили го на легло да си почине и след около два часа пак влязъл в операционната зала, където му била направена пълна упойка, поставена по венозен път.

След като бил изписан от болницата, мъжът дълго време изпитвал болки от убожданията в поясната област на гръбначния стълб и в продължение на два месеца пиел обезболяващи лекарства. После решил да заведе дело в съда. Д-р Т.Ш. подала отговор на исковата молба, в който обяснила, че поведението на медицинския персонал е било адекватно и че на пациента не са причинени повече от нормалните в такива случаи болки и страдания. Решението на районния съд може да се обжалва.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари