Съдът спря вписването на Георги Иванов - Гонзо като президент на БФС

0
Аматьорският клуб "Скравена" е подал жалба срещу вписването
Аматьорският клуб "Скравена" е подал жалба срещу вписването Снимка: БГНЕС

Аматьорският клуб "Скравена" е подал жалба срещу вписването

Софийски градски съд спря вписването на Георги Иванов като президент на БФС в Търговски регистър, след като аматьорският клуб "Скравена" е подал жалба срещу вписването. Заради жалбата се спира и вписването на новия Изпълнителен комитет на централата, информира БГНЕС.

Иванов спечели изборите за нов президент на централата на конгреса в средата на март, а в края на миналата седмица подаде документи, за да бъде вписван като представляващ дружеството, както и да бъде вписан новият Управителен съвет (Изпълком). От решението на СГС става ясно, че Скравена подава жалба, тъй като счита за "незаконосъобразни и противоречащи на Устава" решенията от извънредния конгрес на 15 март. От аматьорския клуб искат отмяна на всички решения, взети на конгреса, но не става ясно какви точно са възраженията на Скравена срещу проведения конгрес.

Решението за спиране на вписването на Иванов и новия Изпълком може да бъде обжалвано преди Софийски апелативен съд в едноседмичен срок.

По този начин като изпълняващ длъжността президент продължава да бъде вписан Михаил Касабов. При евентуално дело по жалбата на Скравена, може да се стигне до сериозно забавяне с вписването на Иванов и новия Изпълком в Търговски регистър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари