Съдът реши обвинените за убийството братя от село Антон да останат в ареста

0
Проверява се и кметът на село Антон за покровителстване
Проверява се и кметът на село Антон за покровителстване Видео: NOVA

Дончо и Красимир Петрови остават в ареста с мярка за неотклонение задържане под стража

Дончо и Красимир Петрови,  остават в ареста с мярка за неотклонение задържане под стража. Това реши Софийският окръжен съд, предаде NOVА

Двамата братя  запазиха мълчание пред медиите. Пред съда обаче отрекоха да имат общо със смъртта на 28-годишния Иван. Въпреки твърдението на прокуратурата ,че доказателствата са безспорни. 

“На много места е намерена кръв за експертиза и е установено, че е на един от извършителите”, заяви прокурор Димитър Франтишек Петров.

Адвокатите на обвинените оспориха.

До момента няма изготвена експертиза. Твърдят го на базата на експертни справки и на биологични следи”, обясни адвокатът на Дончо Петров Илия Павлов.

“Няма доказателства, има само косвени, които не водят на извода за авторство от негова страна”, допълни и адвокатът на Красимир Петров  Виктор Попов. 

Междувременно вторият пастир, който изчезна след убийството на колегата си, беше открит жив и със следи от насилие. Той твърди, че е бил бит от братята Петрови.

Вътрешният министър изнесе и още данни за двамата братя.

Твърде рано е да кажа има или няма чадър над двамата. Но по арогантното им поведение, включително в Пирдоп и в РПУ, тези лица имат самочувствие на покровителствани”, каза вътрешният министър Бойко Рашков. 

Проверява се и кметът на село Антон за покровителстване. А в негова защита жители на селото излязоха на демонстрация.

“Никой няма проблеми от тук присъстващите с тези двама братя, те не са такива, както ги изкарват”, каза подкрепи ги жителка на селото. 

Много съжалявам за опечаленото семейство, никой не заслужава да бъде отнет живот. Но срещу този човек имаме страшно много оплаквания в Антон. Той е рецидивист”, заяви кметът на селото Андрей Смоков. 

Акции като тази в село Антон ще има в цялата страна. 

“Ръководството на МВР реши да предприеме подобни действия - там, където има подобни прояви, нека да се обръщат към ръководството на МВР”, каза още министър Рашков.

Засиленото полицейско присъствие в село Антон остава.

 Двамата братя остават в ареста, но решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано. 

В последната си дума пред съда Дончо Петров заяви, че няма кой да гледа животните му, ако остане в ареста. А брат му Красимир обясни, че има болни родители и трябва да се грижи за тях.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари