Съдът реши "Монтюпе" да си плати глобата от 450 000 лева

1
Първоначално бе постановено да бъде платена санкция от 500 000 лева, но завода обжалва решението
Първоначално бе постановено да бъде платена санкция от 500 000 лева, но завода обжалва решението

Административният съд в Русе остави в сила Решение № 23/13.01.2017 г., постановено по дело № 1983/2016 г. на Районен съд – Русе.

Това съобщиха от съдебната институция.

Делото бе образувано по жалба на „Монтюпе“ ЕООД срещу решението на първоинстанционния съд, с което бе изменен размерът на наложената от Директора на РИОСВ – Русе имуществена санкция на „Монтюпе“ ЕООД от 500 000 лв. на 450 000 лв.

Съдът припомня, че предмет на касационната проверка е решението на първоинстанционния съд, а не наказателното постановление (чл. 208 АПК, приложим на основание чл.63, ал.1, изр.2 ЗАНН). На основание чл. 218 АПК касационният съд проверява  дали са допуснати само посочените в жалбата пороци и следи служебно за валидността, допустимостта и съответствието на решението с материалния закон.

Касационната инстанция приема, че в оспорения съдебен акт е бил направен обстоен анализ на преките и косвените доказателства по основния спорен въпрос – има ли неорганизирано изпускане на емисии от вредни вещества на датата и във времевия диапазон, указани в наказателното постановление. Съдът намира, че във въззивното производство е доказано наличието на тези факти, относими към административното нарушение.

След обсъждане на изложените в жалбата касационни основания съдебният състав приема решението за правилно, като изцяло споделя правните изводи на Районния съд.

Решението е окончателно.

Съдебният акт е публикуван в интернет страницата на Административен съдРусе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари