Съдът потвърди заповедта за премахване на бистрото на пл. „Батенберг“

0
Съдът потвърди заповедта за премахване на бистрото на пл. „Батенберг“
Снимка: Русе нюз

Русенският административен съд потвърди заповедта на кмета Пламен Стоилов за премахване бистрото на пл. „Батенберг“.

С решение от днес съдебният състав определя като неоснователни и отхвърля жалбите на Христина и Красимир Дакови срещу кметската заповед за премахването на заведението.

В мотивите си съдебният състав сочи, че за определянето на обекта като преместваем, следва да се съди от неговите характеристики, обусловени от естеството на използваните материали при неговото изграждане; начина на самото изграждане; свързването на обекта с терена, както и неговото предназначение.

Тъй като е сграда за обществено ползване с капацитет 120 посетители, “Парк кафе-бистро” правилно е определен в оспорената заповед като строеж ІV категория по смисъла на чл.137, ал.1, т.4 от ЗУТ. Като такъв за извършването му следва да има одобрен технически проект и издадено разрешение за строеж. Липсата на посочените строителни книжа правят обекта незаконен, а оспорената заповед, с която е наредено премахването му, е правилна и законосъобразна, пише в съдебното решение.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд (ВАС) в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари