Съдът остави за постоянно в ареста обвинените в грабеж молдовци

0

Двамата задържани молдовци за въоръжен грабеж на украинци в град Свети Влас на 28 април, остават за постоянно в ареста

По-рано днес те казаха, че не са обирали никого и има срещу тях само свидетелски показания. Те поискаха разследващите да проверят украинския гражданин с какво се е занимавал в Украйна и защо е издирван за престъпление. Виталий Сисану е на 52 години, а Владимир Одайник е на 43. Техните служебни защитници адвокатите Виктор Паскалев и Тодор Недялков коментираха обвинението така:

Няма сигурна версия към момента, нищо не са споделили в подробности по делото“, каза адв. Паскалев, цитиран от БНР.

Няма достатъчно събрани доказателства към момента, че откраднатото от подзащитниците ни са били налични към момента на извършване на обира. Очакваме доказателствата на по-късен етап. Има данни, че моят подзащитен се е познавал с украинския гражданин, както и че именно пострадалия е бил много опасен човек“, посочи за БНР Бургас адв. Недялков.

Двамата молдовски граждани са с обвинение за въоръжен грабеж на пари и ценности на стойност над 197 хил.лв.

Обирът е станал в апарт хотел в Св. Влас, където е отседнало семейство на 27 април, преди обяд. Двамата почукали на вратата на апартамента и на руски език се представили, че са от поддръжката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари