Съдът остави в ареста изнудвача, измъкнал над 180 000 лева със заплахи

1
Според прокуратурата 23-годишният Алекс Димов проиграл парите за хазарт
Според прокуратурата 23-годишният Алекс Димов проиграл парите за хазарт Снимка: 24 часа

23-годишният мъж твърди, че е студент

23-годишният Алекс Димов, обвинен, че е изнудвал бургазлия и го заплашил с убийство, бе докаран в съда в Бургас, където в момента се гледа делото за мярката му за неотклонение, пише в."24 часа".

Преди магистратите младият мъж заяви, че бил студент.

Той е заловен при спецакция в края на миналата година, минути след като взел част от поисканите 50 000 лв. от изнудвания бургазлия. Пострадалият, който е на 35 години, работи във фирма, но и сам предлага услуги, от които печелил добре, твърди, че е дал на рекетьора общо 180 000 лв. за период от близо година.

Двамата се запознали в кафене в града, но и запознанството и последвалото приятелство били предварително планирани от 23-годишния Алекс. Той нарочно се сближил с бургазлията и започнал да иска малки суми пари назаем. При третия заем 35-годишният мъж дал на приятеля си 10 000 лв. с уговорката, че младокът ще започне бизнес, от който ще печелят и двамата.

Не след дълго изнудвачът започнал да притиска приятеля си. Казал му, че бизнесът всъщност е свързан с наркотици, че полицията знае и следи и двамата и за да не се стигне до арести е необходимо да се даде голяма сума пари на високопоставени служители на МВР в София.

Така започнало регулярно изнудване, докато след близо година 35-годишният бургазлия дал на Димов общо 186 000 лв. През това време изнудваният мъж видимо се променил, станал изключително притеснен, подтиснат, а на моменти дори мислел да сложи край на живота си. Непрекъснато имал усещането, че го следят и че всеки момент може да го арестуват.

Тъй като изнудваният похарчил всичките си спестявания, започнал да взема бързи кредити и такива от банки, искал пари от приятели.

След ареста на изнудвача станало ясно, че повечето пари са проиграни от него в казина.

23- годишният Димов остава в ареста, решиха магистрати преди минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    хаахах
    Имало е педалска обич между изнудвания и изнудващия, вероятно едностранна.
  • 2
    2
    Bobi
    Звучи много драматично,номисе струва че изторията е заопачена
  • 3
    1
    да
    Тука има и гей драма май.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари