Съдът окончателно потвърди, че арестът на Никола Стоянов е бил законен

3
Русенският бизнесмен бе задържан заради скачането му за кръста в река Дунав на 6 януари 2022 година
Русенският бизнесмен бе задържан заради скачането му за кръста в река Дунав на 6 януари 2022 година Снимка: TVN

Русенският бизнесмен бе задържан заради скачането му за кръста в река Дунав на 6 януари 2022 година

С Решение № 131 от 11.05.2023 г., постановено по КАНД № 20/2023 г. на Административен съд – Русе, беше оставено в сила постановеното от Русенски районен съд Решение № 596/28.09.2022 г., с което пък решение Районен съд – Русе е потвърдил издадената Заповед за задържане на 50-годишен мъж от гр. Русе, който на 06.01.2022 г. по време на Богоявленския водосвет на кея на р. Дунав в гр. Русе, не е изпълнил дадените му разпореждания, държал се е вербално агресивно, обиждайки и говорейки на висок глас, както и физически агресивно, дърпайки се и блъскайки, полицейските служители. Същите са били униформени и са му се представили, поради което той е съзнавал, че следва да съобрази поведението си с дадените му разпореждания и предупреждения, съобщиха от ОД МВР - Русе.

С влизане в сила на решението постановено от Русенски районен съд, тезата на ОДМВР – Русе, че не е допуснато нарушение при издаване на заповедта за задържане на лицето е доказана, а от там, че с действията си полицейските служители са издали правомерен и законосъобразен акт, в който са обективирали не само поведението на лицето довело до задържането му, но и правомерността на действията на полицейските служители.

Решението не подлежи на обжалване.

Повече подробности за решението на съда можете да прочетете в линка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    очевидец
    знаете ли, че всички дето пишете тук против него сте боклуци и той ще ви разблочи и вас и полицаите дето лъжат пред съд и прокуратура, за да спасят кожата си от неправомерно задържане, без основание понеже го задържаха, а и сила пригаха? Системата си вкара авто гол с лице което винаги казва истината и това няма как да се укрие и ще станат за смях и съдебни състави и прокурори един ден като лъсне всичко. И в участъка се държаха неправомерно полицаите и после лъжеха, че не е така, а и със синът му. тези полицаи ще страдат един ден за което са им причинили. Всичко с времето си. Чакайте да видите или да разбрете.
  • 10
    5
    Жител
    И синът му е боклук и тотал щета!
  • 16
    4
    Хаха
    Тоя е такъв цървул дето го няма никъде, все знае законите, все много разбира и сега съда му го хакна без вазелин. Да види че не винаги е прав. Окупирал половината град все снима и спори със всички.
  • 11
    3
    БДЖ
    да бе мирно седял, не би чудо видял
  • 11
    2
    хаха
    Абе и на мен не ми е приятен тоя човек, но влакчето в парка го има от преди въпросния да се роди. Това влакче е единствения вариант с който майките да могат да си починат докато са с децата в парка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари