Съдът гледа мерките за неотклонение на Атанас Бобоков и Красимир Живков

0
Те са обвинени за внос на опасни отпадъци от Италия
Те са обвинени за внос на опасни отпадъци от Италия Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа във вторник мерките за неотклонение на бившият вече зам.-министър на екологията Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас.

На предишното заседание на съда, когато бяха гледани мерките на общо шестимата обвиняеми за аферата с боклука, прокуратурата искаше за четирима от тях „постоянен арест“, а за останалите двама - „домашен арест“, припомня БГНЕС.

Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Същата мярка определи и за и още трима. За Васил Богданов съдът определи мярка “домашен арест”. Във вторник апелативният спецсъд ще заседава след жалби на петимата.

10 души са обвиняеми по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци, а 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица. От прокуратурата съобщиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лева.

Красимир Живков беше освободен от поста зам.-министър на МОСВ.

Бизнесменът Атанас Бобоков обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори „Монбат”. Той обяви решението си в корпоративния сайт.

Стана ясно и че върховната административна прокуратура е възложила на министъра на културата проверка на предмети, стопанисвани от Фондация „Братя Бобокови".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари