Събор година храни!

0
И цените са като знамето – все по-високи всяка година
И цените са като знамето – все по-високи всяка година Снимка: cross.bg

Всяка година на Рожен се вее все по-голямо българско знаме.

И цените са като знамето – все по-високи всяка година. Събор година храни. Защо да не дадеш 30-40 лева за няколко наденички със съмнителен произход? Все пак ги ядеш под открито небе, 100 гайдари ти галят ухото, битуваш на мястото, където е проходила най-автентичната българска музика в балкана.

И искаш да не плащаш като на летище София? Е, няма как! Все пак покрай всяко масово мероприятие има хора, които искат да си изкарат годината. Дали ще е събор, на който ще въртят „кифтета“, дали ще е протест, на който ще продават вувузели, все трябва парата да върви, пише Монитор.

И какво толкова, че 4 наденици струват 34 лева или колкото 4 кила домашна ракия? Не би следвало да е проблем. На Слънчев бряг бирата е 5 лева на плажа. И то малката. Ама да чухте някой да се оплаква? За вносното пиво даваме 5 лева, а за българските кебапи ни се свидят 10 лева. Щом е родно, трябва да е автентично.

Цената му трябва също да отговаря на нашите стандарти. А именно - за нищо да даваме нещо. И надениците са ни като сиренето, кашкавала и шпека. Уж по стандарт, а само цената му е стандартно висока за нестандартното качество. И събота е като нашата действителност – ден година храни и за другия ден не мислим.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари