60 лева за порция чеверме ще плащат гостите на Роженския събор

13
8 лева за кебапче и 3 лева за филия хляб... с тези цени на хората ще им „приседне“, пише Маргарита Йовкова
8 лева за кебапче и 3 лева за филия хляб... с тези цени на хората ще им „приседне“, пише Маргарита Йовкова Снимка: Facebook / Margarita Yovkova

8 лева за кебапче и 3 лева за филия хляб... с тези цени на хората ще им „приседне“, пише Маргарита Йовкова

Днес откриват Роженския събор. На събитието ще има няколко сцени и ще звучи музика от състави от цялата страна. Традиционно освен музика ще има храна и напитки. Готви се и чеверме.

Жителка на областта е посетила мястото късно снощи. Жената споделя в социалната мрежа впечатления от видяното – цени, обстановка, както и самият пилон. По думите ѝ, в тъмното отдалече се вижда единствено той, а знамето е едва забележимо. Допълва, че за 300 грама порция от чевермето, хората ще плащат 60 лв, 8 за кебапче и 3 лв. за филия хляб. Маргарита изрази мнение, че с тези цени на хората ще им „приседне“.

Ето какво написа Маргарита Йовкова:

РОЖЕН 2023 в 2 часа през нощта...

Трибагреника ни се вее красиво, но се вижда само от близо. Отдалече съзираш един висок до самото небе стълб, докарани и сглобени от Турция колони. Песни юнашки се извиват в юнашкия лагер зад плета с надпис "Бащино огнище" и се веселят хората отсега. Жарта догаря, пушат още, а чеверметата отдавна са готови. Утре ще ви ги претоплят. Нарязали хората и оставили на дъската да го накусим и ние, случайно минаващите. Е, опитахме го и без да плащаме вкусни са, но 60 лв порция 300 гр чеверме, 8 лв кебапче и 3 лв. филия хляб, ще му приседне на човек като турим черта и сметнем накрая масрафа.

Навсякъде бдят за нашата сигурност, както охранява караул и стълба и специалната шатра. Подсигурена е и пожарна кола и цял куп охранители пръснати навсякъде.

Животинките оттатък от изложението са полегнали в малките им килийки, вързаните кончетата пасат, люлките чакат своите посетители, а търговците разтоварват от бусовете стоката си и нареждат шатрите-дюкянчетата си ще се изразят тънкописците ни, други разполагат скарите си. А работници, трудно намерили 120 лв гинльюк за цял ден, дето края му се не вижда, никой не иска. Нищо не е същото...

Сбирали са се на родова среща тук да са видят родовете и хора да се извият и да се наиграят и попеят в едно с това, а не да въртят търговия. За водицата да не говорим утре ще е най-търсена, тя и бирицата, но наливна да искаш бол има, само пара да има.

Адно врЯме на Рожен са са з`бИрали рОдове, да са разтОжат и да х`ми ульОкне. Айз`гА са з`бИрат от кол и вОже, а единствената цел е да х`ми ульОкнат КЕСИИНЕ!...“

Част от коментиращите смятат, че цялата инициатива е кичозна и комерсиализирана:

„Яко ми избива на комплекси и кич, като го гледам това, но поне си дойдохме на думата, че всичко е за пари.“

„Алчни хищници, нямам думи, това е свинщина, няма ли данъчни инспектори!? Парад на ганьовщината.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    15
    Степань Василиевич -...
    Българина иска и края на света да идва да умре на маса с копън в уста и цигара,кафе и ракия в ръка.Ядене и пиене,пиене и ядене.Чалга и лакърдии.Силни на маса и алтави щом се покажат на външната тераса.Вечер на маса се канят на шефа,а на сутринта му лижат задника и бършат кенефа.Ей туй сте цървулковци и бактериис булгарикус.
  • 4
    14
    Амсалаци..и..и......
    НЕ СЕ НАЯДОХТЕ,НЕ СЕ НАПИХТЕ.....АМСАЛАЦИ....
  • 0
    13
    Аз съм
    До номер 3 Калин Ангелов, много си информиран , ами ако не се съберат парите, къде прочете , че продавачите на кебапчетата ще плащат за пилона????
  • -15
    12
    Присъствашт
    Дано този който е написал тази статия да има малко съвест и да напше че е сгрешил или нещо подобно .Аз лично ако съм организатор на това събитие бих го осъдил няколко пъти за клевета и още какво ли не МОЛЯ ВСИЧКО КОИТО ЧЕТЪТ ТАЗИ СТАТИЯ ДА СА ИНФОРМИРАНИ ЧЕ ВСИЧКО НАПИСАНО В НЕЯ Е ЛЪЖА ЦЕНИ ОТ ПОСЛЕДНИЯТ ЧАС БИРА 3.5ЛВ КЕБАПЧЕ 3ЛВ КЮФТЕ 3ЛВ ДЮНЕР 10ЛВ ПАТАТНИК 5ЛВ
  • 10
    11
    Мех
    Аз като чуя за патриотизъм в България и знам че става въпрос за поредната мангалска измама. Просто измамниците се научиха на virtue signalling и прочее американски мурафети. Патриоти дето искат пари няма, има само измамници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари