Събират средства за паметника на Левски с пощенски картички

0
Фенклубовете на големите отбори у нас също ще бъдат поканени да дарят средства за строежа на монумента
Фенклубовете на големите отбори у нас също ще бъдат поканени да дарят средства за строежа на монумента Видео: БНТ

Средствата за построяването на паметник на Васил Левски в Русе вече се набират чрез национална дарителска кампания.

Монументът ще струва около 130 хиляди лева, а родолюбивите българи ще имат възможност да дадат своя принос по различни начини.

До момента в сметката за построяването на паметник на Апостола в Русе има събрани близо 24 хиляди лева. От тях 20 хиляди са осигурени от община Русе, останалите са от дарители, информира БНТ. Най-разпространеният начин за набиране на средства е чрез продажбата на специално отпечатани пощенски картички с проекта за паметник.

Искрен Веселинов - член на Инициативния комитет за построяването на паметник на Левски: С тази картичка, на стойност 2 лева, смятаме да се опитаме чрез различните клубове... и училищата, и университетите, да направим съпричастни нашите най-млади съграждани.

Дарителите на по-големи суми ще получават като знак на благодарност за своя жест специални грамоти. Онези от спомоществователите, които дадат суми от 2 хиляди лева за изграждането на монумента, ще се получат макет на бъдещия паметник на Апостола. А имената на дарилите по 10 хиляди лева - ще бъдат изписани върху специална плоча.

Искрен Веселинов - член на Инициативния комитет за построяването на паметник на Левски: Идеята е изграждането на паметника на Левски и фондонабирането съответно за него да бъде и възпитателно, да бъде и някаква допълнителна школа по родолюбие.

Фенклубовете на големите отбори у нас също ще бъдат поканени да се включат в родолюбивата кауза. Заедно с тях ще бъдат организирани събития, за да се съберат повече средства за построяването на паметника.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари