Събират пари за погребението на загиналото в Мюнхен семейство

4
Преди два дни Сашо Маринов и двете му дъщери на 11 и на 16 години, изгоряха при пожар в Мюнхен
Преди два дни Сашо Маринов и двете му дъщери на 11 и на 16 години, изгоряха при пожар в Мюнхен

Нашенци зад граница започнаха да събират пари за погребението на загиналото при пожар в Мюнхен българско семейство.

Във Фейсбук вече тече инициатива за набиране за средства, които да отидат за транспортирането на телата на загиналите баща и двете му дъщери до България, информира Монитор.

Преди два дни Сашо Маринов от ромския квартал “Изток“ в Пазарджик и двете му дъщери на 11 и на 16 г. изгоряха при пожара, избухнал в жилищна кооперация в Мюнхен Германия.

Семейството от години живее и работи в Германия

Жилището им се намирало на ул. „Дахау щрасе“ и около пет сутринта при проблем от газовата инсталация се възпламенил апартаментът на пазарджиклиите. Загиналият дълго време е работил в Испания, но след кризата и настъпилата безработица там, преди 2-3 г. се преместил в Германия. В Мюнхен бил с цялото си семейство. В деня преди пожара, който избухна в нощта на вторник срещу сряда, майката на момичетата се прибрала в България и това я спасило от сигурна смърт, разказват съседи. Дъщеричките останали с баща си, защото посещавали немско училище и не искали да отсъстват от заниманията.

В сряда майката е била уведомена за смъртта на семейството си и веднага се е върнала в Мюнхен, заедно с родителите на изгорелия си мъж. В избухналата в пламъци жилищна сграда са живеели над 100 човека. Много от тях са от Пазарджик, но освен тримата починали няма други пострадали от града. Пожарът все още е с неизяснен произход, по сведение на немски медии телата са изгорели до неузнаваемост.

Според друга версия пожарът е пламнал от запален на третия етаж на сградата матрак. По дървеното стълбище пламъците бързо обхванали горната част на зданието, в което е имало близо 100 души. Много от тях са изпаднали в паника. Още 18 души са пострадали, 11 от които са приети в болница, съобщиха германски медии. Над 120 пожарникари, полицаи и медици са участвали в спасителната операция. Загиналото българско семейство е открито в таванското помещение.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари