Събарят двуетажна постройка в летния Сарай на Доган

0
ВАС обяви да се събори двуетажна постройка на плажа в Росенец
ВАС обяви да се събори двуетажна постройка на плажа в Росенец Снимка: Ладислав Цветков / bTV

ВАС обяви да се събори двуетажна постройка на плажа в Росенец

Двуетажната постройка, която се намира на плажа в парк “Росенец”, в близост до имота, станал известен като летния сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, да бъде съборена. Сградата е незаконна.

Това реши окончателно Върховният административен съд (ВАС) във вторник. До него се стигна, след като фирмата “Стрейтлайн” АД, която е един от собствениците на имота, обжалва решението на административния съд в Бургас от 19 ноември миналата година.

Събарянето на сградата на плажа беше поискано от община Бургас през лятото на 2020 г. Това стана, след като лидерът на “Демократична България” Христо Иванов дебаркира през юли 2020 г. на плажа с гумена лодка точно на метри от двуетажната постройка.

Дружеството, което е на архитекта на комплекса Калин Тихолов, обжалва събарянето на сградата с аргумента, че постройката е още от 1978 г. Според съда това не е така.

“По делото се установява, че с нотариален акт от 12 март 2007 г. “Лукойл Гарант България” – Доброволен пенсионен фонд“ е продал на “Стрейтлайн” АД имота в местността Отманли (парк “Росенец”) с площ от 9 000 квадратни метра, заедно с изградените в него сгради и съоръжения”, посочва ВАС.

Магистратите изброяват и кои са постройките – едноетажна сграда на яхтклуб, хангар за морски съдове и втори хангар за леки морски съдове, помощна сграда.

В представената скица на яхтеното пристанище – Росенец, тази двуетажна постройка я нямало. Вещото лице, което дало заключение по делото, посочило, че в общината имало кадастрален план на базата на лесопарк “Росенец” от 1989 г. В него били отбелязани големи почивни станции, но не е двуетажната постройка на плажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мунчо
    Днес двуетажната постройка, утре целия сарай.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари