С този успех доказахме, че Русе Е ФАКТОР в българското плуване

5

Момичетата на Локомотив спечелиха 1-вата шампионска отборна титла на Държавно първенство по плуване на 50 м басейн в Благоевград в конкуренцията на близо 400 плувци от 54 клуба с 148,09 т. , 2-ри "Добруджа" Добрич с 137,50 и 3-ти "Инвиктус" Плевен с 106,92 т.

В комплексното класиране (момчета и момичета) "Локомотив" е на 4-то място на само 2,5 т. от третия "Левски" София. На 1-во място е "Добруджа" и на 2-ро е "Пирин" Благоевград. 

17-те наши плувци извоюваха този успех (13 момичета и 4 момчета), спечелвайки 1 златен и 2 бронзови медала и десетки класирания от 4-то до 10-то място с лични най-добри постижения. В основните си дисциплини блестящо се представиха, извоювайки предни класирания: Ева Янкова, Михаела Маринова, Дария Стоянова, София Крумова, Елинор Илиева, Елица Костадинова, Кристина Иванова и Ивелин Велев. 

На 200м съчетано плуване Ева Янкова спечели 3-то място с 2,44,1 в конкуренцията на 59 момичета.

При щафетите: 

- 1-во място на 4х100м св.стил при една жестока конкуренция между четирите най-силни клуба в страната, Локомотив спечели златото с 5 стотни с време 4,34,52 в конкуренцията на 21 клуба при щафетите. Състава на щафетата беше: Дарина Стоянова, Ева Янкова, Михаела Маринова и Елица Костадинова. 

- 3-то място на 4х100м смесена по стил в състав: Дарина Стоянова, Ева Янкова, Елинор Илиева и Михаела Маринова. 

"Този успех е резултат на близо 4 години усилена и търпелива работа, също така и на 10 дневния предсъстезателен лагер в Кранево на 50м басейн при едни чудесни условия в спортен комплекс "АquaLife".

С този успех доказахме, че Русе Е ФАКТОР в българското плуване. ДАНО това стане и с плувните бази в града (някой ден)." - коментар на спортния мениджър и главния треньор на клуба. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари